В NOVO надає консультації лікар-ревматолог

В NOVO надає консультації лікар-ревматолог

1. Ревматологія - наука, що займається діагностикою, лікуванням і профілактикою захворювань сполучної тканини. В основному це ураження опорно-рухового апарату, серця та інших органів і систем, де є сполучна тканина. Наявність ревматичних захворювань, а більшість з них має хронічний перебіг, спричиняє певний дискомфорт в життєдіяльності пацієнтів і часто призводить до інвалідності.

2. Можна поділити за клінічними проявами захворювання суглобів і інші системні хвороби з ураженням всіх органів і систем: А. Хвороби суглобів- поліостеоартроз, ревматоїдний артрит, реактивний артрит, хвороба Бєхтерева, інфекційний артрит, подагра і інші артропатії. В. Дифузні захворювання сполучної тканини: системний вовчак, системна слеродермія, ревматична лихоманка, фіброміалгія, ревматична поліміалгія, остеопороз.

При захворюваннях суглобів дуже важливим обстеженням є рентгенівська діагностика. Це найпростіший метод для визначення стадії захворювання, коли є скарги на значні болі, деформації суглобів і хребта. При ранніх проявах хвороби більш інформативним є - МРТ, що дозволяє визначити стан м'яких тканин ,особливо при запаленні- в спеціальному режимі обстеження стає незамінним. При захворюванні кісток - більша інформація може бути отримана при КТ .

В даний час набирає популярності обстеження щільності кістки - денситометрія. Це особливо інформативно в діагностиці такого захворювання, як остеопороз. Традиційними залишаються обстеження лабораторні - загальний аналіз крові, сечі, біохімічні аналізи, імунологічні аналізи, генетичні обстеження, бактеріологічні посіви , тощо. Часто потрібно і деякі методи функціональної діагностики - ЕКГ, УЗД різних органів, в тому числі і суглобів.

Завжди вважалося, що ревматолог лікує літніх людей, у котрих болять суглоби і кістки. Насправді це тільки вершина айсберга. Ревматичні хвороби вражають і дітей, і молодих, і старих однаковою мірою. Прогрес науки дає можливість вчасно діагностувати і призначити сучасне і ефективне лікування цих важких недуг і тим самим не допустити інвалідизації, покращити якість життя пацієнтів.


Поділитись:



Новини

Переваги
  • Висококваліфікований медичний персонал. Участь у міжнародних та всеукраїнських заходах дає можливість застосувати найкращий світовий досвід
  • Зручний графік роботи. Ми працюємо 7 днів на тиждень, в будні з 8:00 до 22:00, в суботу з 8.00 до 21.00, в неділю з 10.00 до 17.00. Записуйтесь та приходьте в зручний для Вас час!
  • Високоточне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта.