Проведено фокус-групу щодо медичного обслуговування військових

Проведено фокус-групу щодо медичного обслуговування військових
Дякуємо усім, хто взяв участь в організованій Установою благодійного фонду "Центр медичних інновацій" фокус-групі, присвяченій проблемам військовослужбовців, що відбулась 9 січня у рамках реалізації Медичним центром NOVO програми з надання медичних діагностичних послуг учасникам бойових дій та ветеранам війни. Обговорення відбувалось за участі Taras Lysak, директора Установи благодійного фонду "Центр медичних інновацій" та експертів у галузі медицини й допомоги соціально вразливим категоріям суспільства.

Це вже 5 експертна зустріч, яка присвяченна пошуку рішень. Слід зазначити, що основним компонентом є, власне, надання високотехнологічних діагностичних послуг військовослужбовцям та ветеранам, станом на нині проведено 1096 діагностичних обстежень (послуг) для 691 особи.
 
Це дуже добре, що проблемами ветеранів опікуються аж 6 різних міністерств але на практиці це призводить не до синергії та підвищення ефективності проєктів та програм, що реалізуються, а в перекладання відповідальності за ту купу проблем, що існують. Такі діалоги та дискусії є вкарай важливі адже дозволють відктрито та відверто обговорити "незручні питання" та поділитися маленькими успіхами їх вирішення в локальному вимірі.
Ветеран чи військовослужбовець це цілісна особистисть, якого не можливо розібрати на складові отримувача послуг і ставитися до нього виключно в цьому розрізі.
 
Тож мали змогу почути і позицію заступниці міністра у справах ветеранів з питань евроінтеграції Оксани Сівак, і директора Департаменту соціального захисту населення ЛОВА Романа Андреса, і почути проблеми та успішні практики які реалізовані від Тараса Лисака, директора медичного центру НОВО та Станіслава Оніщука, директора Першого добровольчого хірургічного шпиталю «Брасс» (Івано-Франківськ).
Дякуємо всім хто долучився до дискусії, особливо Марта Пивоваренкоз а експертні коментарі та влучні питання, та адміністрації Львівський національний університет імені Івана Франкав особі ректора проф. Володимира Мельника та проректора з науково педагогічної роботи та соціальних питрань і розвитку Володимира Качмара за співпрацю та підтримку таких ініціатив.
 
Дякуємо Центр соціального розвитку та громадських ініціатив ЛНУ ім. Івана Франка за підтримку та співпрацю, та особисто Ярина Танчак за експертну спіпрацю та участь у дискусії.
Фокус групу організовано в межах проєкту “Надання високотехнологічних інноваційних медичних послуг соціально вразливим категоріям суспільства у Львівській області”, що реалізовується Установою благодійного фонду «Центр медичних інновацій» в рамках Програми “Підтримка організацій громадянського суспільства в Україні”, що впроваджується за фінансового сприяння Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та міжнародного розвитку Великої Британії Foreign, Commonwealth & Development Office та виконується Crown Agents у партнерстві з International Alert і у співпраці з Crown Agents in Ukraine.


Поділитись:



Новини

Переваги
  • Висококваліфікований медичний персонал. Участь у міжнародних та всеукраїнських заходах дає можливість застосувати найкращий світовий досвід
  • Зручний графік роботи. Ми працюємо 7 днів на тиждень, в будні з 8:00 до 22:00, в суботу з 8.00 до 21.00, в неділю з 10.00 до 17.00. Записуйтесь та приходьте в зручний для Вас час!
  • Високоточне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта.