Конференція, присвячена пам'яті Богдана Маланяка

Конференція, присвячена пам'яті Богдана Маланяка
10 червня 2016 року на базі Львівської міської клінічної дитячої лікарні та Медичного Центру NOVO відбудеться конференція 
«Актуальні проблеми дитячих хвороб», присвяченої пам’яті Богдана Маланяка.

Співорганізатори конференції:
Асоціація педіатрів України
Товариство допомоги Україні в Каліфорнії
Міжнародний благодійний фонд "Україна 3000"
Центр медичних інновацій "NOVO"

 

ПРОГРАМА КОНФЕРЕНЦІЇ

 
13:30 – 13:40
Вітальне слово Катерини Ющенко, Голови Наглядової Ради МБФ «Україна 3000»: «Богдан Маланяк – велика людина з Україною в серці»
 
13:40 Вручення кращому фахівцю лікарні премії імені Богдана Маланяка.
Вручають Катерина Ющенко і Юрій Шухевич
 
13:40 – 13:50 Юрій Шухевич, народний депутат України: «Мій друг Богдан. Спогади».
 
13:50 – 14:10 Любомира Кутневич, начальник відділу материнства і дитинства Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА
 
14:10 – 14:30
Юрій Антипкін, голова Асоціації педіатрів України, академік НАМН України, директор ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України»: «Стан педіатричної служби та нагальні питання покращення здоров’я дітей України».
 
14:30 – 14:45
Любов Слєпова, головний лікар «ДУ НДІ педіатрії, акушерства і
гінекології НАМН України»: «Інтенсивна терапія новонароджених з вродженими вадами розвитку. Сучасні аспекти».
 
14:45 – 15:15
Олексій Слєпов, д.м.н., професор, Олексій Пономаренко, к.м.н.,завідувач відділенням торако-абдомінальної хірургії вад розвитку у новонароджених і дітей старшого віку з палатами дитячої урогінекології, ДУ «Інститут педіатрії, акушерства і гінекології НАМН України»: «Принципи ранньої діагностики та хірургічної корекції вітальних природжених вад розвитку у новонароджених дітей».
 
15:15 – 15:30
Наталія Сінчук, к.м.н., доцент кафедри дитячих хвороб Вінницького медичного університету ім.. М. Пирогова: «Рідкісні хвороби в практиці педіатра: мукополісахаридоз І типу: клініка, діагностика, лікування».
 
15:30 – 15:45
Вероніка Євтух, асистент кафедри променевої діагностики факультету післядипломної освіти Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького, завідувач відділенням радіології Медичного центру NOVO: «Сучасні методи променевої діагностики в педіатрії».
 
15:45 - 17:00  Підбиття підсумків
 

Коротка довідка
БОГДАН МАЛАНЯК
 
Львівська міська дитяча клінічна лікарня, на базі якої працює Центр NOVO, є прикладом ефективного використання благодійної допомоги. Вже понад 10 років лікарня успішно співпрацює з доброчинцями – організаціями та приватними особами як з України, так і з-за кордону, зокрема – з Канади та Сполучених Штатів Америки. Українська діаспора Північної Америки завжди охоче відгукується на потреби лікарні та надає необхіднудопомогу.
 
Одним з таких великих друзів України був Богдан Зиновій Маланяк (1930-2013) – видатний діяч у сфері медицини, благодійник, який народився на Львівщині, жив і працював в Америці та майже півстоліття здійснював освітньо-гуманітарну місію в Україну. Половину свого життя Богдан віддав роботі у Cedars-Sinai Medical Center (Лос-Анджелес), одному з найкращих шпиталів у світі. Через все своє життя він проніс щиру любов до рідної України. Заснував у Лос-Анджелесі Український національний хор "Кобзар", організував безліч великих заходів зі збору коштів для допомоги Україні.
 
Програма допомоги інвалідам «Колеса для України», навчання фахівців-медиків у Cedars-Sinai Medical Center, підтримка молодих науковців – це далеко неповний перелік надання допомоги Батьківщині її вірним сином. Богдан Маланяк багато років був президентом та членом консультативної ради Товариства допомоги Україні в Каліфорнії (California Association to Aid Ukraine), яке і після його смерті продовжує активно допомагати Україні, у тому числі і Медичному Центру NOVO.

 


Поділитись:



Медіа Центр

Переваги
  • Висококваліфікований медичний персонал. Участь у міжнародних та всеукраїнських заходах дає можливість застосувати найкращий світовий досвід
  • Зручний графік роботи. Ми працюємо 7 днів на тиждень, в будні з 8:00 до 22:00, в суботу з 8.00 до 21.00, в неділю з 10.00 до 17.00. Записуйтесь та приходьте в зручний для Вас час!
  • Високоточне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта.