Голова Правління Фонду «Україна 3000» Марина Антонова представила на міжнародній конференції Медичний центр NOVO

Голова Правління Фонду «Україна 3000» Марина Антонова представила на міжнародній конференції Медичний центр NOVO
Сьогодні Україна має всі передумови для проведення глибинних реформ у сфері охорони здоров’я. Зробивши престижною і прозорою цю найважливішу галузь людського буття, наша країна зробить важливий крок на шляху до інтеграції у світове співтовариство.

Якими шляхами має йти Україна? Як найбільш ефективно впровадити в Україні новітні світові досягнення у сфері медицини? Ці та інші питання розглядалися під час конференції «Реформування галузі охорони здоров’я в Україні», яку організувала Американська Торгівельна Палата в Україні спільно зі Стратегічною дорадчою групою, Представництвом Світового Банку в Україні та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). У конференції, на якій були представлені різноманітні проекти та ініціативи у сфері реформування охорони здоров’я, взяла участь Голова Правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Марина Антонова. Подія відбулася 17 листопада 2014 року.

Разом із Міком Мюллеєм, керівником проекту розвитку державно-приватного партнерства кампанії FH360, що здійснюється в Україні за сприяння USAID, Марина Антонова виступила у секції «Державно-приватне партнерство: досвід, можливості та виклики у сфері охорони здоров’я в Україні».

Голова Правління Фонду «Україна 3000» представила присутнім проект Медичного центру NOVO – новітнього діагностичного центру, що віднедавна розпочав роботу у Львові. Центр NOVO є одним з перших в Україні прикладів успішного державно-приватного партнерства: на цих принципах відбувається співпраця Центру з Львівською міською комунальною дитячою клінічною лікарнею, на базі якої він працює. Нагадаємо, державно-приватне партнерство – це засноване на довгостроковому договорі співробітництво між організацією публічного сектору (наприклад, органом місцевого самоврядування чи центральним органом виконавчої влади) та неурядовою установою, приватною компанією чи підприємцем щодо надання державних послуг та покращення інфраструктури.

Марина Антонова розповіла про створення Центру, встановлене в ньому обладнання та особливості роботи. Центр NOVO – це перший в Україні медичний заклад вищого рівня, який працює на благодійних засадах. Тут встановлена апаратура останнього покоління, аналогів якій в Західній Україні немає. Це, зокрема, магнітно-резонансний томограф, комп’ютерний томограф, три ультразвукові сканери. Якісне та безпечне для пацієнтів обстеження в Центрі проводять висококласні фахівці.

«Відкриття Центру принесло суттєві переваги Львівській дитячій лікарні, на базі якої він працює, – сказала Марина Антонова. – Це, по-перше, суттєве підсилення потужностей, зокрема у нейрохірургічного напрямку. А в перспективі, завдяки діагностичним потужностям Центру та лікарні, у Львові може бути створений пологовий будинок з перинатальним центром та повним циклом «хірургії перших хвилин». По-друге, Центр є не тільки медичною установою, а й консультативним осередком, де вже розпочалися тренінгові заходи для навчання наших лікарів. Перший круглий стіл на базі Центру був присвячений особливостям впровадження в Україні державно-приватного партнерства».

Як зазначила Голова Правління Фонду «Україна 3000», у подальших планах Центру – пошук партнерів і спонсорів та закупівля мамографа, денситометра, рентген-апарата, а також діагностичного обладнання для ендоскопії та колоноскопії.

Оригінальна версія на сайті МБВ "Україна 3000"


Поділитись:



Медіа Центр

Переваги
  • Висококваліфікований медичний персонал. Участь у міжнародних та всеукраїнських заходах дає можливість застосувати найкращий світовий досвід
  • Зручний графік роботи. Ми працюємо 7 днів на тиждень, в будні з 8:00 до 22:00, в суботу з 8.00 до 21.00, в неділю з 10.00 до 17.00. Записуйтесь та приходьте в зручний для Вас час!
  • Високоточне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта.