На початку листопада Україну відвідав відомий американський військовий хірург Роман Гайда

На початку листопада Україну відвідав відомий американський військовий хірург Роман Гайда
3-7 листопада 2014 року Україну відвідав відомий американський військовий хірург, директор відділення ортопедичної травми Rhode Island Hospital Роман Гайда. Військовий медик, батьки якого – вихідці з України, протягом багатьох років займався проблемами травм та ортопедії. Він приїхав в Україну з власної ініціативи, аби відвідати госпіталі, поспілкуватися з лікарями і пораненими вояками та поділитися власним досвідом у сфері військової хірургії. Професор Гайда побував у Києві та Львові. Його супроводжували представники Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000».

3-5 листопада доктор Гайда перебував у Києві. Багато часу він провів у Головному військово-медичному клінічному госпіталі – оглядав поранених вояків, які перебувають у хірургічному відділенні, консультував лікарів щодо тактики подальшого ведення хворих. 3 листопада Роман Гайда прочитав у госпіталі лекцію на тему «Роль хірургії у військовій медицині» для курсантів Української Військово-медичної академії. Також медик завітав у госпіталь МВД, аби дати консультацію щодо одного з важкопоранених бійців.

Американський військовий медик побував також у Київській обласній клінічній лікарні, де знаходяться на лікування багато поранених військових. Він оглянув і проконсультував пацієнтів травматологічного відділення, а також зустрівся з хірургами і травматологами Київщини, для яких прочитав лекцію на тему «Ураження кінцівок під час війни. Тактика ведення та клінічні випадки».

6-7 листопада Роман Гайда перебував у Львові. Він брав участь у розгортанні військово-польового шпиталю на Яворівському полігоні, а також прочитав лекцію для хірургів і травматологів, у тому числі військових, із Західного регіону України.

7 листопада доктор Гайда відвідав Медичний центр NOVO – новітній діагностичний центр, який розпочинає роботу на базі Львівської міської комунальної дитячих клінічної лікарні. Він високо оцінив високотехнологічне обладнання, встановлене у центрі – це, зокрема, надсучасний апарат магнітно-резонансної томографії, комп’ютерний томограф, апарати ультразвукової діагностики.

Доктор Роман Гайда (Dr. Roman А. Hayda) – директор відділення ортопедичної травми Rhode Island Hospital, доцент кафедри ортопедичної хірургії Школи медицини Warren Alpert Університету Браун. Має значний досвід військової медичної служби – він вийшов у відставку у званні полковника після 24 років служби. Працював військовим хірургом у місіях НАТО в Боснії, Афганістані та інших країнах. З 1998 по 2008 роки служив начальником ортопедичної травматології в Армійському медичному центрі Брук, де опікувався пораненими військовослужбовцями та членами їх родин. Має великий досвід у реконструкції складних травм, брав безпосередню участь у розробці протоколів і методів хірургічної корекції важких поранень. Він розробив низку науково-дослідних проектів, спрямованих на покращення захисту, моніторингу стану та лікування військовослужбовців на полі бою. Доктор Гайда – член Американської асоціації ортопедичної хірургії, Асоціації ортопедичної травматології, Американської ортопедичної асоціації, Товариства військових хірургів-ортопедів.


Поділитись:



Новини

Переваги
  • Висококваліфікований медичний персонал. Участь у міжнародних та всеукраїнських заходах дає можливість застосувати найкращий світовий досвід
  • Зручний графік роботи. Ми працюємо 7 днів на тиждень, в будні з 8:00 до 22:00, в суботу з 8.00 до 21.00, в неділю з 10.00 до 17.00. Записуйтесь та приходьте в зручний для Вас час!
  • Високоточне діагностичне обладнання провідних світових виробників з максимальною безпекою та зручністю для пацієнта.